Sportfiske som avkoppling

angling-as-relaxationAtt sitta och gassa i solen medan flötet guppar på vågorna är oerhört stillsamt och rofyllt. Fiske är en av de populäraste fritidsaktiviteterna bland personer som söker avkoppling från vardagens stress och press. När man fiskar får man uppleva spänning medan man kämpar mot en riktig bamsing, och långa lugna stunder när fisken inte riktigt är på hugget. Att man inte får napp direkt är dock inte någonting negativt utan tvärtom kan stillheten göra mycket för själens välmående.

Att göra när man väntar på fisken

När det är helt stilla och fisken inte ens vill nafsa på betet kan det vara bra att ha någonting vid sidan om att syssla med. Då blir det inte så långtråkigt och kanske kan man slå två flugor i en smäll.

Det är vanligt att fiskare tar med sig en pocketbok att läsa, då den är liten och behändig men ändå kan bidra med mycket spänning eller intressant information. Passa på att läsa i den där boken som alltid blir liggande på nattduksbordet eller lös ett korsord och bättra på allmänbildningen.

Vill man inte släpa med sig tunga böcker kan en surfplatta gå lika bra. Den kan man ju använda till mycket om det bara finns internettäckning. Till exempel kan man läsa e-böcker, besöka roliga webbsidor eller spela onlinespel. Genom att klicka här kan man till exempel besöka ett mycket spännande onlinecasino för alla smaker. Annars går det förstås att streama videor eller lyssna på avkopplande musik eller radioprogram. Möjligheterna är många, men glöm inte att hålla lite koll på flötet i alla fall så inte öringen slipper undan.

Efter fisketuren

När man sedan kommer hem med en storfångst kan det vara skönt att slå sig ner i favoritfåtöljen. Väl hemma kan man se på TV, ägna sig åt handarbete eller kela med sitt husdjur framför en sprakande brasa.

Självklart ska man inte glömma bort att filea fisken och frysa in eller tillaga den. Ingenting smakar så gott som mat man själv skaffat, så bjud hem vännerna och njut av en riktig brakmiddag efter dagens fisketur.