Hej och välkommen till Hellmans Fiske, en webbsida för fiske- och vildmarksentusiaster i alla åldrar! Oavsett om man är intresserad av fritidsfiske eller långa vandringar i fjällkedjan är den här sidan en guldgruva av information.

På den här sidan finns det mycket matnyttig information om hur man bär sig åt om man vill börja flugfiska. Flugfiske är ju en populär och mytomspunnen variant av sportfiske som intresserar många, men som få personer lyckats bemästra helt och fullt. Om man är intresserad av att lära sig grunderna i flugfiske finns det en liten genomgång för nybörjare. I den ingår förstås också information och tips om vilken sorts utrustning man kan tänkas behöva för att komma igång.

I samband med sin fisketur kan det vara lockande att campa. Få saker slår en övernattning ute i sensommarnaturen när myggorna surrar, luften är lagom varm och fisken ovanligt nappvänlig. På Hellmans Fiske finns också råd om hur man planerar både korta och långa campingturer i vildmarken. Vad man behöver tänka på innan turen, proviant och redskap att ha med sig och hur man anpassar campingen efter årstiderna är några av funderingarna som diskuteras grundligt.

Många friluftsintresserade är vandringsfrälsta så Hellmans Fiske bjuder också på tips om spännande vandringsleder och vad man bör tänka på rent säkerhetsmässigt. Vill man kombinera vandring med camping finns det några extra saker att ha i åtanke, som att man planerat var man ska övernatta samt har möjlighet att kontakta anhöriga eller larmtjänsten ifall någonting skulle gå snett.

Sist men inte minst bjuds också på tips om hur man kan njuta av sin naturupplevelse. Bland annat kan man kombinera vandringen med bär- och svampplockning eller ta med sig kameran och fota djur och natur. Spännande!

Ha en riktigt trevlig naturupplevelse och läsning hälsar Hellmans Fiske!